Upplev Arvika

Arvika, ligger i hjärtat av Värmland och är en plats väl värd att besöka. Du som vill veta mer om Arvika Värmland kan läsa mer om det på visitvärmland.se. Arvika är en stad med många sevärdheter och aktiviteter för både stora och små. Bland annat så finns här Sveriges innersta hamn, Arvika hamn, sedan så finns det ett naturreservat vid namn Glasskogen. Du som vill vara lite kulturell, du kan besöka stadens museer eller kolla in olika kyrkor. Vill du uppleva ett annorlunda äventyr, ja du så ska du boka in dig på en vit älgsafari!

Bland aktiviteter finns det bland annat att paddla kanot, gå på en höghöjdsbana, stadsvandring och mycket mer. Staden har även ett sightseeingtåg som heter Färdinand. Arvika är en stad du kan besöka året om.

Kom till Arvika och Värmland

Arvika Värmland är det perfekta valet för semestern. Du kan dels stanna i Arvika, eller åka runt i hela Värmland som även det har mycket att erbjuda. I Arvika finns det konsthallar och ateljéer att besöka om det är din grej. Är du mer av en naturmänniska så finns denna runt hörnet! Så denna stad kan de dig både stadskänsla och naturkänsla. Om du gillar att shoppa, så fungera även det bra i denna stad. Det finns butiker med senaste modet så väl som hantverksbutiker. Varför inte köpa med en Taserudsstake hem? Det är en symbol för Arvika. Det finns en extremt stor sådan, vid rastplatsen Gate. Den är 8 meter hög och väger 2,5 ton.

Väljer du att stanna i denna stad på din semester, så kan du besöka en massa sjöar, det finns hela 365 stycken. Passar perfekt om du gillar att bada, simma, segla, fiska eller göra andra vattenaktiviteter.