Satsa på ett golfset junior

Ett golfset för junior kan vara bra att satsa på om ditt barn vill börja spela golf. Det finns flera olika golfset junior att välja mellan. Dessa är anpassade för juniorer och barn. Att spela golf är roligt och det är inte fel att börja i tid med denna sport. Då har man möjlighet att bli riktigt duktig! Vuxna som börjar spela golf måste ta ett grönt kort. För barn gäller lite andra regler. Även de ska ha en form av grönt kort, men det i form av ”min första golf” som är rekommendationer från Svenska Golfförbundet hur barn ska lära sig att spela golf. En sådan kurs kan man gå från det år man fyllt tio upp till att man är 14. Därefter är det vuxenutbildningen för grönt kort som gäller.

Juniorset med golfklubbor

Det är inte fel att ha ett eget set med golfklubbor när man är en junior. Dessa klubbor är anpassade för barn. Det finns golfset junior med olika många klubbor att välja mellan. Så är det så att ditt barn vill börja med golf, då är det bra att låta dem få ett eget golfset för juniorer. Då får de ett bra startpaket för att lära sig spela!

Du som vill hitta ett bra golfset för junior, du kan göra det på Drivers.se som är en butik med golfprylar för både vuxna och barn. Där kan du även hitta utrustning för egen del om du har behov av nya klubbor, kläder eller andra saker.