Jigg för abborre för nybörjare och erfarna

​Jigg för abborre blir allt vanligare och vanligare i Sverige, dels tack vare hur enkelt det är även för nybörjare att börja med och dessutom så är det billigt att skaffa både spö, bete och rulle för det. Dock finns det fortfarande gott om olika jiggspön, beten och annat att välja på men så länge spöet och rullen är komfortabel och känns rätt i din hand så bör det fungera alldeles utmärkt. Utöver komfort så borde du även se till så att jiggspöet är lätt kastat och är lätt att känna hugget med. Längd spelar dock mindre roll och du kan välja det som du känner passar dig bäst.

Det finns ett brett utbud av fiskerullar att vä​lja emellan. Både haspel- och multirulle fungerar till jigg för abborre​ och hur mycket man vill spendera på rullen är förstås upp till var och en. Personligen hade jag rekommenderat att spendera lite mer, man får trots allt vad man betalar för. När det gäller linan så rekommenderas en flätad lina som är stummare och känsligare än andra typer av linor vilket gör det till ett utmärkt val for jiggfisket.  När man är ute efter jigg för abborre så finns det ett brett val av beten tillgängligt ute på marknaden.

Nyfångad abborre med jigg

Sportfiske har blivit ett allt större fritidsnöje. En stressig vardag gör att en lugn helg vid vatten kan vara en önskedröm. En stilla insjö, ett jiggspö och ett urval av jigg beten garanterar nästan nyfångad abborre. Det finns inget godare än egenfångad fisk, vilket kommer att locka till fler fisketurer.

Självklart är inte jigg för abborre det enda sättet att fiska, vintern erbjuder möjligheter till soliga dagar med pimpelfiske som också är en ren njutning. 

Sportfiske är något alla kan ägna sig åt, man är aldrig för ung eller för gammal. Den skänker samma glädje åt alla.​​